Oren gelijk talloren (hoe boetseer je een oor)

oren gelijk talloren

Geschreven door Nele Samyn

Het oor…. al eens goed bekeken?
Het is een ingenieus werkje van moeder natuur… Het krult zich in bochten en draaien, zodat ieder geluid goed opgevangen wordt. Het geeft ons de kans om te luisteren naar muziek, gedichten die voorgelezen worden, communiceren met elkaar, onderliggende boodschappen te ontdekken in wat je gesprekspartner zegt.


Het oor boetseren

Maar het oor boetseren, dat is niet altijd zo simpel! Dat merk ik toch wel tijdens het organiseren van cursussen rond de opbouw van een gezicht in de online workshop Expressieve gezichten bijvoorbeeld kom je die oren toch ook wel tegen. Ook de positie waar het oor geplaatst wordt in het gezicht is van uiterst belang

Hoe ziet het oor er nu uit en welke onderdelen heb je?


Anatomie van het oor

Als je deze afbeelding eens grondig bestudeerd dan kan je al heel wat onderdelen spotten.

Hoe je dit nu juist in klei overzet kan je zien in deze gratis tutorial die ik voor jou maakte.

Positie van het oor


De plaats waar je de oren zet op een hoofd is van groot belang naar het totaalbeeld toe. Je kan de oren bewust een beetje naar onder of boven of naar achter plaatsen om je beeld een andere draai te geven, maar je zal meteen merken dat er iets niet klopt.

De bovenkant van de oorschelp komt precies op de hoogte van de wenkbrauwen aan de zijkant van het hoofd. Ze staan ook pal in het profiel van het hoofd. Zie je het op de afbeeldingen hieronder? Veel mensen denken dat de oren hoger of lager staan, maar ze staan precies op die plaats. En meestal…. plat tegen het hoofd (begrijp je wat ik bedoel) anders heb je flapoortjes.


Misschien hou je ook van…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping