Letters en keramiek

Van kleins af aan ben ik graag creatief bezig geweest. Tekenen, schilderen, prikken… Maar met klei had ik weinig affiniteit.
Tot ik op de leeftijd van 20 jaar een cursus boetseren volgde bij Jeanne in Werken. Een hele wereld ging voor mij open. Een heel aantal jaar boetseerde ik elfen, trollen en heksen met papier maché.

Pas toen ik door mijn studies als opvoedster voor mijn stage in de Branding terechtkwam, leerde ik de wondere wereld van keramiek kennen. Na mijn studies startte ik mijn carrière in ‘t Veldzicht. Een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Toevallig stond daar een keramiekoven wat eenzaam te staan. Samen met de deelnemers en enkele collega’s startten we het keramiekatelier op. Met vallen en opstaan kwamen we tot onze eerste mooie resultaten. Intussen volgde ik zelf cursussen, las ik heel veel boeken en experimenteerde ik vooral veel. Soms met wisselende resultaten. 

In die 10 jaar heb ik ongelooflijk veel geleerd over het werken met klei.
Hoe alles zijn tijd moet hebben, terwijl ik anders niet zo veel geduld heb. Hoe het soms een eigen leven leidt en nu juist het tegenovergestelde doet wat ik juist wou.

Het is een boeiende wereld. Ik hou ongelooflijk veel van dit geschenk van de natuur. 

Daarom ging ik in 2017 mijn passie achterna en begon mijn eigen atelier Clay-Obscuur.
In mijn creaties combineer ik mijn passie voor klei, kalligrafie en mooie zinnen of teksten. Ieder stuk wordt door mij apart gemaakt waardoor ze steeds uniek van vorm zijn. 

De letters en woorden worden op de natte klei geschilderd met een penseel, Ik vind het belangrijk dat de tekst volledig in het stuk opgenomen is en er niet vanboven opligt.
De inkt waarmee ik schrijf ontwikkelde ik zelf, omdat die erg vloeibaar moet zijn, maar ook zeer dekkend. 

Ik werk vooral op bestelling voor mensen die een persoonlijk cadeau zoeken, maar je kan mij ook vinden in mijn eigen atelier in Koolskamp.

Wens je een bestelling te plaatsen? Dan kan je mij contacteren via dit contactformulier of mij opbellen op 0477/262435

In de fotogalerij (klik hier) kan je ideetjes opdoen

Rondingen

De collectie rondingen bestaat uit bollen in keramiek. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. De tekst is vrij te kiezen door u. 

Kleuren: wit – zwart(heel donkerbruin) – rood (terracotta-bordeaux) – grijs – gemarmerd
Doorsnede: 10 – 15 – 20 – 25 – 35

Prijzen:
10 cm: 16,50€
15 cm: 24,95€
20 cm: 34,95€
25 cm: 49,50€
35 cm: 64,50€

Lichtpuntjes

De collectie lichtpuntjes bestaat uit bollen met een theelicht bovenaan. De theelichthouder kan qua kleur naar wens worden aangepast. 

10 cm: 24.95€
15 cm: 34.95€
20 cm: 44.95€

 

Schalen

Schalen kunnen in elke vorm worden gemaakt: ovaal-rond-kommetje,… De prijzen zijn afhankelijk van de grootte van de schaal. De prijzen voor de schalen hierboven zijn: 

Ovalen schaal met tekst van Bram Vermeulen (kan ook een andere tekst of gedicht zijn die u mooi vindt): 70€
Kom met tekst naar uw keuze is in verschillende formaten te verkrijgen: 
7 cm: 11,50€
14 cm: 14,95€
17 cm: 17,50€
20 cm:  21,95
25 cm: 27,50€
35 cm: 42.5€