Auw mijne poot is eraf of…hoe herstel je naadloos gebakken keramiek

keramiek naadloos herstellen

Geschreven door Nele Samyn

Ongeluk of methode van werken

Ooit al een stuk moeten vervoeren met je auto en dan plots kort moeten remmen voor een andere auto. (Ik zou hier een heel aantal scheldwoorden kunnen opnoemen, maar ik vermoed dat je er zelf wel enige kunt bedenken, hihi)
Dus zo gebeurde het ook met mijn haasje. Bij het remmen waren zijn poot en oor afgekraakt. Ik hoor je denken…vuilbak!

Zeker, zeker niet! Er zijn heel veel methodes om je keramiek mooi te herstellen en in deze blogpost vertel ik jou er meer over.

Trouwens…wist je dat diverse grote artiesten bewust hun beelden in stukken doen na het maken en die apart bakken om dan achteraf weer aan elkaar te monteren?
Dit doen ze omdat hun stuk te groot is of hun beeld kan moeilijk in de oven worden geplaatst met voldoende ondersteuning om gebakken te worden.

Eén van die artiesten is Beth Carver. Het is één van mijn favorieten. Ze maakt de meest ongelooflijke dierensculpturen… Meestal zijn het dieren in beweging, wat het moeilijk maakt om die te bakken op zijn geheel. Begrijp je het als je de onderstaande foto’s bekijkt. Krijg dat maar eens in zijn geheel in je oven, zelfs met ondersteunende onderdelen.

https://www.artsy.net/artist/beth-cavener


Hoe nu herstellen?

Heb je zin om deze haas te maken? Volg de online workshop: “Mijn naam is haas”
Het is een meer dan 2u durende workshop waar ik jou van begin tot eind meeneem in het boetseren van dit karaktervolle dier.

Wens je op de hoogte gehouden te worden over workshops of andere tips and tricks stuur mij een mailtje op clay.obscuur@gmail.com om in te schrijven op de nieuwsbrief


Veel succes!

Groetjes

NeleMisschien hou je ook van…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping